Under 1700-talets senare hälft hade Sverige en verklig storhetstid inom tillverkning av möbler och kristallkronor​ i hög klass. Möbeldesignen från den tiden är uppkallad efter dåtidens kung, Gustav III. En gustaviansk ljuskrona lyfter varje rum, oavsett vilken stil du har på inredningen. Kanske är det därför de är bland de mest efterfrågade i Sverige. Kronorna gör sig lika väl i vardagsrum som företagslokaler.

Allt som är typiskt för formspråket syns i gustavianska​ ljuskronor från Lyster. De känns lätt igen genom den runda korgen nedtill, med en ljuspipa för levande ljus inuti korgbottnen. Vi binder briljantslipade kristaller för hand med tunn mässingstråd för att få till ett riktigt pampigt utseende. Enligt tradition avslutas en gustaviansk kristallkrona med en stilig kotte längst ner. Den imponerande rymden på de här modellerna kommer till sin rätt i stora utrymmen med högt i tak, men vi har även nerskalade varianter för rum med andra proportioner.

Tack vare egen tillverkning utan mellanhänder skapar vi produkter att vara stolta över, till halva priset jämfört med våra konkurrenter. Vill du se produkterna med egna ögon går det bra att boka tid över telefon eller mail.

Handla kristallkronor på nätet! Vid köp online erbjuder vi nöjd kund-garanti. Du får dessutom alltid 1 års garanti och prisgaranti i en månad. Varorna levereras snabbt över hela Europa med hjälp av DHL.

Här nedan ser du en Gustaviansk kristallkrona från Lyster. Gustavia 72 för 8490:-

 

gustaviansk kristallkrona

24 nov 2015